Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 3 юли 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 3 юли 2022

Хранене по лунен календар – неделя – 3 юли 2022 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

КАШНИК С ПРАЗ И КАРТОФИ

Продукти: 3 стръка праз, 7-8 картофа, 1 к. ч. олио, 1 ½ к. ч прясно мляко, червен и черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се измиват и сваряват цели. Обелват се и намачкват след това. Праза се нарязва на кръгчета и се размесва с картофите.

В отделен съд се сгорещява олиото и се зачервява с червения пипер. Изсипва се при картофите. Разбърква се, разрежда се с прясното мляко и малко вода, посолява се на вкус и се запича в умерена фурна.

Любопитно: Дженифър Лопес е в невероятна форма въпреки годините си! Певицата изключи рафинираните храни от диетата си, предпочитайки пресни зеленчуци и билки. За закуска често си приготвя протеинови шейкове: смесва протеин с горски плодове, кисело мляко и мед. Това ѝ помага да преодолее глада за вредни храни. За обяд звездата най-често има сьомга със зеленчукова салата с постни протеини, а за вечеря – пълнозърнести храни и протеини: риба, пилешко или свинско със сос по пуерторикански.

Дженифър споделя, че винаги има плодове и зеленчуци със себе си за лека закуска. След като прочетете това, може да си помислите, че звездата изобщо не яде сладко, но това не е така. Актрисата обича много шоколада и понякога си позволява любимите си десерти: сладолед с парченца шоколад и шоколадови бисквити с овесени ядки.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати