Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 30.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 30.01.2022

Хранене по лунен календар – неделя – 30.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви тестени печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата повече зеленчуци и плодове. Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

КНИЖЕН КЕБАП ОТ ГЪБИ

Продукти: 200 г гъби, 2-3 връзки пресен лук, 1-2 глави стар лук, 80 г масло, магданоз, джоджен, 2-3 лютиви чушлета, червен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите се нарязват на парчета и се задушават в маслото. Прибавя се старият лук, нарязан на дребно, после пресния. След като се задушат, слагат се джодженът, магданозът, целите чушлета, солта и червения пипер.

Така приготвения кебап се увива в пергаментова хартия, намазана с масло, стяга се във вид на бохча и се пече в умерена фурна 10-15 минути.

Поднасят се топли заедно с хартията, която се разкъсва на масата.

Любопитно: Въпреки редица научни спорове през годините днес специалистите по темата са по-скоро убедени, че гъбите са по-близки до животните, отколкото до растенията. Още от древни времена са били използвани за препитание. Често са присъствали на трапезите на царе, ханове и императори. Консумират се основно заради хранителната им стойност, която е сходна с тази на зеленчуците и продуктите от животински произход. Богати са на белтъчини, минерални соли, мазнини, витамини и др.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети