Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 31.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 31.10.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 31.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.

Благоприятно време за провеждане на очистителни процедури. Дори обикновеното гладуване или частично въздържание от храна ще донесе положителен резултат. Може да ядете растителна храна - плодове и зеленчуци. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Мляко и извара могат да бъдат включени в менюто, но в малко количество. Да се изключи тежката и трудно усвоима храна. Допустими са също морски продукти, супи, билкови чайове. От всякакъв алкохол е добре да се откажете.

Днес е много полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Днес е подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

ГРАХ С БЯЛО ВИНО

Продукти: 600 г изчистен грах, ½ пакетче краве масло, 12 малки главички лук, 1 чаша бяло вино, 1 чаша прясно мляко, ½ кофичка сметана, копър, магданоз, сол.

Приготвяне: Задушете граха в маслото. Прибавете изчистените цели лукчета и виното. Задушавайте на тих огън, докато се изпари виното.

Залейте с подсоленото прясно мляко. Когато грахът омекне напълно, прибавете сметаната и ситно нарязания магданоз и копър и оставете още 10 минути на тих огън.

Може да се използва като гарнитура за варено или печено месо.

Любопитно: Грахът е познат още от Античността и е любим на кралете. Един от любимите зеленчуци на Томас Джеферсън. Идеален източник на белтъчини, въглехидрати, баластни вещества, съдържа желязо, калий, фосфор, цинк, витамин C, витамини от групата B. Първият зеленчук, който започва да се консервира в кутии. Най-често се консумира варен или на пара. Това предизвиква разкъсването на клетъчните стени на граховото зърно, което от своя страна води до по-сладък вкус на граха, а хранителните вещества по-лесно се абсорбират от тялото.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети