Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 8 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 8 май 2022

Хранене по лунен календар – неделя – 8 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В различните лунни дни някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните.

В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене.

За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци, като краставици, моркови и др.

Зърнените храни се усвояват добре, овесена каша, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.

В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо.

 

ЗЕЛЕНА САЛАТА С КИСЕЛО МЛЯКО И ЧЕСЪН

Продукти: 2-3 салатки, 4-5 стръка пресен чесън, 1 връзка репички, магданоз, 1 ч. ч. кисело мляко, олио или зехтин, сол.

Приготвяне: Измитите салатки се нарязват на ивички. Добавя се ситно нарязания чесън и мазнина и се посоляват. Разбърква се добре. Прибавя се киселото мляко и нарязаните репички.

 

ЧУШКИ НА ФУРНА

Продукти: няколко чушки, 100 г сирене, 300 мл прясно мляко, 1-2 яйца, олио, черен пипер, сол.

Приготвяне: Почистете чушките от семките и ги нарежете на парченца. Задушете в мазнина и ги изсипете в подходяща тава. Залейте с разбитите яйца, смесени с прясното мляко и натрошеното сирене, черен пипер и сол на вкус. Изпечете ястието в умерена фурна до зачервяване.

 

"Всеки е това, което яде."

Л. Фойербах  


Топ новини

виж още