Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя– 01 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя– 01 май 2022

Хранене по лунен календар – неделя– 01 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

По лунен календар:

Във 2 лунен ден все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунният цикъл. Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Полезно да се ядат ядки, сушени и пресни плодове, стафиди, зеленчуци. Да се избягват полуфабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици. През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетният каприз.

Но тъй като днес е 1 май и е празник, обикновено се яде агнешко, приготвено по различен начин, затова е следната рецепта. Всеки преценява за себе си.

 

СУПА ОТ АГНЕШКО МЕСО

Продукти: 500 г агнешко месо, 1 к. ч. ориз, 1 с. л. брашно, 2 с. л. олио, магданоз (девесил), сол, черен пипер. 2-3 твърдо сварени яйца или застройка от 2 пресни яйца, ½ чаша кисело мляко (или 2-3 с. л. оцет)

Приготвяне: Месото се нарязва на еднакви малки късчета, измива се, залива се със студена вода и се слага да се вари. Посолява се, щом възври. Когато месото е полуомекнало, прибавя се оризът.

Прави се светла запръжка от 2 лъжици мазнина с 1 супена лъжица брашно, разрежда се запръжката и се изсипва в супата. Досварява се.

Поднася се супата с твърдо сварени яйца. Сваряват се твърдо 2–3 яйца и след като изстинат напълно, се нарязват на дребни кубчета. Посолява се на вкус и се поръсва с 1 връзка ситно нарязан магданоз (може и девесил).

При поднасяне в чинията се слага от яйцата и отгоре се залива със супата. Вместо с твърдо сварени яйца може да се поднесе супата застроена с 2 пресни яйца и 2–3 лъжици оцет или ½ чаша кисело мляко.

 

АГНЕШКО ПЕЧЕНО С КИСЕЛО МЛЯКО

Нарязва се на порции 1 кг агнешко месо, посолява се със сол и черен пипер и се слага в тавичка да се пече, като се заливаме с повече масло.

Прибавят се 3–4 лъжици гореща вода. От време на време се набожда месото с вилица и залива с маслото, в което се пече, като се прибавя и по малко гореща вода. Когато месото се опече напълно, разбиват се 5–6 яйца с 500 г кисело мляко и 1 кафена чашка вода. Залива се месото и се поставя отново в силна фурна да се запече. Поднася се горещо.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.