Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 13.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 13.12.19

Хранене по лунен календар – петък – 13.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Да се избягват месо и рибни продукти, яйца, гъби, остри храни и подправки

Петък е под влиянието на Венера. Ако обичате сладка и мазна храна, това е вашият ден. Точно сега под влиянието на Венера организмът най-добре възприема тези неща.

Може да се консумират сладки плодове, ягоди, малини, череши, мед, орехи, ядки, плодови сокове, каши, тестени и сладкарски изделия, ориз, грах, жито, сусам, диня, пшеница, смокини, сини сливи.

Да се избягват месо и рибни продукти, яйца, гъби, остри храни и подправки.

 

Днешното предложение:

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С ОРЕХИ

Продукти: 2 кг. сладки ябълки, 250 г. брашно, 400 г. захар, 100 г. масло, 1 ч.ч. ситно счукани орехови ядки, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 жълтък, 1 бакпулвер, 1 ракиена чашка ликьор по избор, щипка сол, пудра захар за поръсване.

Приготвяне: Яйцето и жълтъкът се разбиват добре със захарта и щипка сол. Прибавя се млякото, в което е разтворен бакпулверът и после брашното.

Сместа се разбива на гладко тесто и се изсипва в намазана с олио тортена форма с диаметър около 26 см.

Ябълките се обелват и почистват от семето, нарязват се на тънки резенчета.

Половината от тях се нареждат върху тестото и се поръсват със счукани орехи.

Отгоре се нареждат останалите ябълкови резенчета и се заливат с разтопеното масло и ликьора.

Сладкишът се пече около час в предварително загрята умерена фурна.

Когато стане готов, се поръсва с пудра захар.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети