Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 29.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 29.10.2021

Хранене по лунен календар – петък – 29.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и третият лунен ден е време, когато трябва да забравите за всякакво пируване. Не се допуска да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден, трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна.

През този период ние ще бъдем силно податливи на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си разтоварване. Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние.

Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата), като максимум днес наблегнете само върху плодове и зеленчуци. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Алкохолът трябва да се избягва, за да не провокира неконтролирани действия. Можете да ядете млечни продукти.

Днешното предложение:

ПИПЕРКИ СЪС СИРЕНЕ И ЯЙЦА

Продукти: 1/2 кг печени пиперки, 75 г сирене, 1/4 пакетче краве масло, 1 с. л. олио, 4 яйца, червен пипер, сол.

Приготвяне: В намазана с олио тава слагате обелените и ситно нарязани пиперки. Задушете ги в загрята фурна за 10-15 минути. Поръсете ги с настърганото сирене и кравето масло, нарязано на малки парченца.

Направете вдлъбнатини с лъжица и във всяка внимателно счупете по едно яйце. Поръсете с червения пипер и запечете, докато се стегнат яйцата.

Поднасят се с доматена салата.

Любопитно: Робърт Де Ниро притежава редица ресторанти в цялата страна. Едно от последните му начинания е ресторантът Locanda Verde, който се намира в Ню Йорк. Звездата харесва добра, автентична домашна италианска храна. Locanda Verde е известна със своите семейни порции италианска храна, където се сервират класически италиански ястия, заедно с други традиционни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети