Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 01 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 01 април 2022

Хранене по лунен календар – петък – 01 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В денят на новолунието се извършват мощни процеси на прочистване, възникнали в организма през последните няколко дни. Следователно, в никакъв случай не е подходящо да се намесвате в това.

Забранено е преяждането. Не натоварвайте тялото си с излишна храна, опитайте се да прекарате деня чрез разтоварване. Идеално е за гладуване и за провеждане на лунната диета. 

Ако не успеете да гладувате, то поне елиминирайте тежките, канцерогенни храни от диетата си. Силно се препоръчва да се въздържате от месни, мазни, сладки, пържени храни и сладкиши. Ще бъде много трудно да се усвоят от тялото! 

Яжте само здравословни храни и в много умерени дози. Опитайте се да разчитате само на чувствата си, слушайте тялото си. То най-добре ще почувства от какво има нужда в този ден.

ЛУННА ДИЕТА

При новолуние желаещите могат да приложат лунната диета. Лунна диета е за детоксикация на организма. В продължение на 24 часа трябва да се гладува и да не се употребява никаква храна. Позволени са само течности, кафе и чай може, но без захар.

Натуралните сокове съдържат много захар, така че ги избягвайте. Не трябва да се консумира мляко, също и алкохол. Тази диета пречиства организма от токсините и задържаните течности. По време на 24-часовия “пост” може да загубите от 1 до 3 кг.

Лунната диета се прави не само по новолуние и пълнолуние, но и при смяната на четирите фази на Луната. Ефектът се получава при редовно използване на тази диета.

Ако прилагате в новолуние лунната диета, в дните по време на растящата Луна яжте по-малко храна и внимавайте с калориите. При намаляваща Луна може да се отпуснете малко повече.

ЧОРБА С ПРАЗ

Продукти: 2-3 стръка праз, 4 с. л. олио, 3-4 ч. ч. сок от кисело зеле, 1 ч. л. червен пипер, 2-3 с. л. ориз, 20 маслини, 2 яйца, магданоз, черен пипер.

Приготвяне: Задушава се в олиото ситно нарязания праз. Като омекне се слага червения пипер и се разрежда с 2 ч. ч. гореща вода. Като кипне, се добавя ориза и се вари докато се свари. Долива се зелевия сок и като заври, се дръпва от котлона. Оставя се малко да се поохлади и се застройва с разбитите яйца.

Порциите се сервират, като към всяка се добавят маслини, почистени от костилките и ситно нарязан магданоз. Поръсва се с черен пипер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети