Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 01.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 01.05.20

Снимка:

Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета

Днес може да си хапвате това, което организмът и душата ви желаят.

Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

 

Днешното предложение:

ПАНИРАНИ АГНЕШКИ КОТЛЕТИ

Продукти: 700-750 г агнешко месо от бутчето, 2 яйца, 150 г настърган кашкавал, счукан сухар, брашно, черен пипер, сол, олио за пържене     

Приготвяне: Месото се нарязва на котлети, които се поръсват с черен пипер и се оставят да престоят 1-2 часа.

След това се посоляват и се панират в брашно, в разбитите яйца, смесени с настъргания кашкавал, и в сухара.

Изпържват се и се поднасят топли със зелена салата и гарнитура по избор.

 

ПАНИРАНИ ЯБЪЛКИ

Продукти: 3 яйца, 100 г захар, 1/4 л прясно мляко, 300 г брашно, 500-600 г ябълки, 1 ч.л. бакпулвер, пудра захар, ванилия, какао, олио за пържене.   

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се млякото, брашното, бакпулверът, ванилията.

Ако тестото е гъсто, може да се разреди с още малко мляко.

Ябълките се обелват, издълбава се семенната част и се нарязват на кръгчета.

Кръгчетата се потапят в тестото и се изпържват в сгорещеното олио.

Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с пудра захар, смесена с малко какао и ванилия.

Поднасят се топли.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още