Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 01.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 01.10.2021

Хранене по лунен календар – петък – 01.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти. Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием. Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

Днешното предложение:

ДОМАТИ ТРАКИЙСКИ ГЮВЕЧ

Продукти: 300 г (три големи) червени домати, 20 мл олио, 10 г галета, щипка захар, магданоз, червен пипер, сол.

Приготвяне: Доматите, нарязани на колела, се нареждат в тава. Отгоре се поръсват с галета, сол, червен пипер, захар и нарязан на дребно магданоз.

По същия начин се реди и втори ред домати. Залива се с олио и се пече на умерена фурна – да остане само на мазнина.

Може да се поднесе като самостоятелно вегетарианско ядене или като гарнитура към пържени кюфтета (друг път), пържени котлети и други.

Този гювеч се поднася със салата от стар фасул.

Полезни съвети: Народна рецепта при пясък в жлъчката – 40 бр. обелки от воденички на кокошки се изсушават, смилат се и се смесват с 1 кг мед. Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене. По време на лечението не се консумират яйца, черно грозде, сини сливи, сини домати, люто, солено и кисело.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети