Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 01.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 01.11.19

Хранене по лунен календар – петък – 01.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате

Хранeнето днес изисква да се ограничи употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира. Причината е същатата.

Препоръчва се млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешкото. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Луната е в знак Козирог - основният цвят на продуктите трябва да е СИН, контрастни цветове - ЖЪЛТ и ЧЕРВЕН.

Списък със сини продукти: картофи със синкава кожица, фурми, стриди, сини сливи, синьо грозде, боровинки, кисело мляко за пиене от боровинки, сладко от сини сливи или боровинки, сини стафиди. Синият цвят успокоява, балансира, намалява болката, облекчава възпалението, нормализира съня.

 

Днешното предложение:

ПАЙ СЪС СИНИ СЛИВИ

Рецептата за вкусен сливов пай ще бъде оценена от онези домакини, които нямат достатъчно време да приготвят „сложни“ кулинарни шедьоври. Предложената рецепта за бърз пай със сливи е забележителна с това, че са необходими буквално 10 минути за приготвяне на тестото. Единственото условие е маслото, използвано в рецептата, да е в омекотено състояние.

Продукти: 8-10 сини сливи, 200 г краве масло, 3 бр. яйца, 280 г брашно, 1 ч.ч. захар, 2 с.л. пудра захар, 1 ч.л. сода за хляб, 1 с.л. галета.

Приготвяне: Сипете в дълбока купа захарта и омекотеното краве масло. След това се добавят яйцата. В получената смес започваме да пресяваме брашното, содата (погасена с оцет). И така тестото за пая е готово. Разделяме го на три части. В тавичка намаза с олио и поръсена с галетата слагаме 2/3 от тестото и разстиламе с лъжица. Слага се на 180 градуса във фурната и се държи 5-7 минути.

През това време се изчистват, измиват и разрязват сливите на половинки. Разстиламе сливите и ги покриваме с останалата част от тестото като леко ги притискаме да се покрият. Пече се до готовност около 30 минути. Готовият пай се поръсва с пудра захар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.