Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 01.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 01.11.19

Хранене по лунен календар – петък – 01.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате

Хранeнето днес изисква да се ограничи употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира. Причината е същатата.

Препоръчва се млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешкото. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Луната е в знак Козирог - основният цвят на продуктите трябва да е СИН, контрастни цветове - ЖЪЛТ и ЧЕРВЕН.

Списък със сини продукти: картофи със синкава кожица, фурми, стриди, сини сливи, синьо грозде, боровинки, кисело мляко за пиене от боровинки, сладко от сини сливи или боровинки, сини стафиди. Синият цвят успокоява, балансира, намалява болката, облекчава възпалението, нормализира съня.

 

Днешното предложение:

ПАЙ СЪС СИНИ СЛИВИ

Рецептата за вкусен сливов пай ще бъде оценена от онези домакини, които нямат достатъчно време да приготвят „сложни“ кулинарни шедьоври. Предложената рецепта за бърз пай със сливи е забележителна с това, че са необходими буквално 10 минути за приготвяне на тестото. Единственото условие е маслото, използвано в рецептата, да е в омекотено състояние.

Продукти: 8-10 сини сливи, 200 г краве масло, 3 бр. яйца, 280 г брашно, 1 ч.ч. захар, 2 с.л. пудра захар, 1 ч.л. сода за хляб, 1 с.л. галета.

Приготвяне: Сипете в дълбока купа захарта и омекотеното краве масло. След това се добавят яйцата. В получената смес започваме да пресяваме брашното, содата (погасена с оцет). И така тестото за пая е готово. Разделяме го на три части. В тавичка намаза с олио и поръсена с галетата слагаме 2/3 от тестото и разстиламе с лъжица. Слага се на 180 градуса във фурната и се държи 5-7 минути.

През това време се изчистват, измиват и разрязват сливите на половинки. Разстиламе сливите и ги покриваме с останалата част от тестото като леко ги притискаме да се покрият. Пече се до готовност около 30 минути. Готовият пай се поръсва с пудра захар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети