Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021

Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не се преяжда, да не се натоварва организма с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Силно препоръчително е да се избягват вредни и мазни храни, също тестени изделия и сладко.

Храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия, а ако ползвате, нека да е постно.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Може да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

Днешното предложение:

ОМЛЕТ СЪС СПАНАК

Продукти: 6 яйца, 2-3 стръка зелен лук, 100 г листа спанака или коприва, 50 г сирене, 1 малък морков, 1 с. л. олио.

Приготвяне:  Нарязват се на ситно зеления лук, моркова, листата от спанак или коприва
Яйцата се разбиват с вилица и се добавят към нарязаните зеленчуци, като се разбърква, докато се получи гъста маса.

В загрято олио се изсипва сместа. Умерен огън.

След около 10 минути омлета се обръща. Тогава се добавя и настъргано сирене.
Поднася се със зелена салата.

 

Любопитно: Александър Дюма – баща бил толкова запален кулинар, че дори предприел пътешествия за кулинарни изживявания, направил доста гастрономически обиколки. В една от тях заминава за Русия през 1858-59. Посетил много провинции, ял конско месо, пробвал сос тартар,  опитал херинга, кумис, от Кавказ си отнесъл рецепта за барбекю и незаличими впечатления от месо, печено на въглен. Най-любимото ястие от това пътуване била многослойна руска баница. Дюма баща бил възхитен от руската кухня, но основната му любов си остава френската.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.