Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021

Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не се преяжда, да не се натоварва организма с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Силно препоръчително е да се избягват вредни и мазни храни, също тестени изделия и сладко.

Храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия, а ако ползвате, нека да е постно.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Може да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

Днешното предложение:

ОМЛЕТ СЪС СПАНАК

Продукти: 6 яйца, 2-3 стръка зелен лук, 100 г листа спанака или коприва, 50 г сирене, 1 малък морков, 1 с. л. олио.

Приготвяне:  Нарязват се на ситно зеления лук, моркова, листата от спанак или коприва
Яйцата се разбиват с вилица и се добавят към нарязаните зеленчуци, като се разбърква, докато се получи гъста маса.

В загрято олио се изсипва сместа. Умерен огън.

След около 10 минути омлета се обръща. Тогава се добавя и настъргано сирене.
Поднася се със зелена салата.

 

Любопитно: Александър Дюма – баща бил толкова запален кулинар, че дори предприел пътешествия за кулинарни изживявания, направил доста гастрономически обиколки. В една от тях заминава за Русия през 1858-59. Посетил много провинции, ял конско месо, пробвал сос тартар,  опитал херинга, кумис, от Кавказ си отнесъл рецепта за барбекю и незаличими впечатления от месо, печено на въглен. Най-любимото ястие от това пътуване била многослойна руска баница. Дюма баща бил възхитен от руската кухня, но основната му любов си остава френската.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още