Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021

Хранене по лунен календар – петък – 02.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не се преяжда, да не се натоварва организма с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Силно препоръчително е да се избягват вредни и мазни храни, също тестени изделия и сладко.

Храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия, а ако ползвате, нека да е постно.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Може да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

Днешното предложение:

ОМЛЕТ СЪС СПАНАК

Продукти: 6 яйца, 2-3 стръка зелен лук, 100 г листа спанака или коприва, 50 г сирене, 1 малък морков, 1 с. л. олио.

Приготвяне:  Нарязват се на ситно зеления лук, моркова, листата от спанак или коприва
Яйцата се разбиват с вилица и се добавят към нарязаните зеленчуци, като се разбърква, докато се получи гъста маса.

В загрято олио се изсипва сместа. Умерен огън.

След около 10 минути омлета се обръща. Тогава се добавя и настъргано сирене.
Поднася се със зелена салата.

 

Любопитно: Александър Дюма – баща бил толкова запален кулинар, че дори предприел пътешествия за кулинарни изживявания, направил доста гастрономически обиколки. В една от тях заминава за Русия през 1858-59. Посетил много провинции, ял конско месо, пробвал сос тартар,  опитал херинга, кумис, от Кавказ си отнесъл рецепта за барбекю и незаличими впечатления от месо, печено на въглен. Най-любимото ястие от това пътуване била многослойна руска баница. Дюма баща бил възхитен от руската кухня, но основната му любов си остава френската.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети