Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 02.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 02.07.2021

Хранене по лунен календар – петък – 02.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения! 22 лунен ден има много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Днешното предложение:

ГЮВЕЧ ПО ОВЧАРСКИ

Продукти: 500 г смляно месо, 2 к. ч. растително масло, 1 глава кромид лук, 5 домата (пресни или от консерва), 5 яйца, 150 г сирене, 50 г кашкавал, 5 люти чушлета (по желание), черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Приготвяне: В загрятото масло се прибавят последователно и се задушават при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, месото и обелените и на дребно нарязани домати. Посоляват се и се подправят на вкус с черен пипер и чубрица.

Разпределя се сместа в гювечета, поръсва се с надробеното сирене и се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал.

Ястието се запича в умерена фурна, поднася се с гювечето като се поръсва с дребно нарязан магданоз.

 

Любопитно: Романистът Фредерик Бегбеде предпочита най-добрите и луксозни ястия в света. „За обяд обичам трюфели. Нарязвам ги на тънки филийки и сервирам с гъши дроб и бъркани яйца: това е моята подписана рецепта!" - казва бившият рекламодател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети