Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 02.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 02.08.19

Хранене по лунен календар – петък – 02.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

3 лунен ден е неутрален за пиршества. Можете да действате по собствена преценка: ако е необходимо или желаете, организирайте малък гурме празник за себе си. Можете да се поглезите със сложни и изискани ястия, които рядко готвите. Друга възможност е да отидете с половинката си в ресторант или да поканите близки приятели на гости.

Пригответе красиви десерти и плодови напитки, днес те особено ще зарадват вашето семейство. Не забравяйте, че колкото по-красива е украсата на ястието, толкова по-приятно ще бъде да го ядете.

В третия лунен ден се препоръчва да се избягва прекомерната консумация на месни и мазни храни. Те ще бъдат тежки за състоянието на вашия организъм. Във всички останали отношения можете да не се отказвате.

Днешното предложение:

ПИЛЕ ПЛАКИЯ

Продукти: 1 пиле, 2-3 моркова, 1 глава целина, 500 г лук, 1 глава чесън, 7-8 домата, ½ ч.ч олио, 1 чаша вино, 2 равни с.л. брашно, 1 лимон, 1-2 дафинови листа, магданоз и сол.

Приготвяне: Пилето се нарязва на парчета, залива се с вода, колкото да го покрие, посолява се и се вари на тих огън. След 10-15 минути се добавят морковите и целината, нарязани на кубчета, а след още 10 минути се прибавя нарязаният на филии лук, обелените скилидки чесън, дафиновите листа и черният пипер. Ястието продължава да се вари на тих огън.

Когато пилето стане почти готово, плакията се залива с олиото, виното и размитото в малко студена вода брашно. Всичко се пресипва в тавичка, поръсва се с нарязаният магданоз, отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати и кръгчета от обеления лимон.

Плакията се пече 15-20 минути в умерена фурна. Поднася се студена.

САНГРИЯ – ИСПАНСКИ КОКТЕЙЛ

Продукти: 1 бутилка сухо червено вино, 4-5 праскови (кайсии), 2-3 корички канела, 1 лимон, 3-4 с.л. захар

Приготвяне: Виното се смесва с обелените и нарязани на парченца плодове, резенчета лимон, канелата и захар на вкус. Сместа се оставя в хладилника 24 часа. Поднася се във високи чаши.

За украса може да натопите ръбовете на чашите в белтък и да ги потопите след това в захар. Оставете да изсъхнат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.