Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 02.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 02.08.19

Хранене по лунен календар – петък – 02.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

3 лунен ден е неутрален за пиршества. Можете да действате по собствена преценка: ако е необходимо или желаете, организирайте малък гурме празник за себе си. Можете да се поглезите със сложни и изискани ястия, които рядко готвите. Друга възможност е да отидете с половинката си в ресторант или да поканите близки приятели на гости.

Пригответе красиви десерти и плодови напитки, днес те особено ще зарадват вашето семейство. Не забравяйте, че колкото по-красива е украсата на ястието, толкова по-приятно ще бъде да го ядете.

В третия лунен ден се препоръчва да се избягва прекомерната консумация на месни и мазни храни. Те ще бъдат тежки за състоянието на вашия организъм. Във всички останали отношения можете да не се отказвате.

Днешното предложение:

ПИЛЕ ПЛАКИЯ

Продукти: 1 пиле, 2-3 моркова, 1 глава целина, 500 г лук, 1 глава чесън, 7-8 домата, ½ ч.ч олио, 1 чаша вино, 2 равни с.л. брашно, 1 лимон, 1-2 дафинови листа, магданоз и сол.

Приготвяне: Пилето се нарязва на парчета, залива се с вода, колкото да го покрие, посолява се и се вари на тих огън. След 10-15 минути се добавят морковите и целината, нарязани на кубчета, а след още 10 минути се прибавя нарязаният на филии лук, обелените скилидки чесън, дафиновите листа и черният пипер. Ястието продължава да се вари на тих огън.

Когато пилето стане почти готово, плакията се залива с олиото, виното и размитото в малко студена вода брашно. Всичко се пресипва в тавичка, поръсва се с нарязаният магданоз, отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати и кръгчета от обеления лимон.

Плакията се пече 15-20 минути в умерена фурна. Поднася се студена.

САНГРИЯ – ИСПАНСКИ КОКТЕЙЛ

Продукти: 1 бутилка сухо червено вино, 4-5 праскови (кайсии), 2-3 корички канела, 1 лимон, 3-4 с.л. захар

Приготвяне: Виното се смесва с обелените и нарязани на парченца плодове, резенчета лимон, канелата и захар на вкус. Сместа се оставя в хладилника 24 часа. Поднася се във високи чаши.

За украса може да натопите ръбовете на чашите в белтък и да ги потопите след това в захар. Оставете да изсъхнат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети