Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 03.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 03.09.2021

Хранене по лунен календар – петък – 03.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Необходимо е да се изключат всички пържени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

Днешното предложение:

СИРЕНЕ С ГАЗИРАНА ВОДА

Продукти: 400 г сирене, 3 домата, 5 яйца, ½ бутилка малка газирана вода, 75 г краве масло, магданоз, червен пипер, сол, 5 лютиви пиперки по желание.

Приготвяне: Сиренето, нарязано на парчета, се слага в огнеупорен (пръстен) съд.

Върху него се поставят настърганите домати и маслото. Захлупва се с капак и се задушава 10 минути.

Залива се с разбитите заедно с газираната вода яйца и се запича повторно до златисто оцветяване на яйчения пласт.

Поднася се топло, като всяка порция се поръсва с червен пипер и се гарнира с опечена лютива пиперка.

„Ако някой иска да спаси планетата, всичко, което трябва да направи, е просто да спре да яде месо. Това е най-важното нещо, което трябва да направите. Удивително е, когато започнете да мислите за това: вегетарианството решава много проблеми наведнъж - екология, глад, жестокост!

Веднъж, преди много години, бях на риболов. Когато закачих рибата и започнах да я тегля, изведнъж осъзнах, че я убивам. Нещо щракна в мен. Виждайки колко отчаяно рибата ахна въздух, изведнъж осъзнах, че животът й е толкова важен за нея, колкото и животът ми за мен. Най -доброто, което можем да направим днес, е да станем вегетарианци.“

Пол Маккартни, музикант, композитор, певец, съосновател на The Beatles


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати