Хранене по лунен календар – петък – 04.03.2022
В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.
Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.
Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.
Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.
ЗАДУШЕНО ПИЛЕ С МАСЛИНИ
Продукти: 1 малко пиле (до 1 кг), 120 г сланина, 150 г дребни гъби, 200 г маслини, 4 домата, 4 картофа, ½ чаша коняк (ракия), сол
Приготвяне: Пилето се изчиства и се нарязва на парчета.
Ситно нарязаната сланина се запържва в тенджерата, докато се отдели мазнина.
Прибавят се почистените цели гъби, а ако са по-едри се нарязват на половинки, нарязаните обезкостени маслини, доматите и картофите, нарязани на филийки. Накрая се добавя и пилешкото месо.
Ястието се залива с коняка и малко топла вода и се задушава, докато месото омекне.
Полезно: Когато човек претоварва стомаха си повече отколкото трябва, в стомаха и в червата остава необработена част от храната, която започва да се разлага и образува газове.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--04032022/