Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 04.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 04.10.19

Хранене по лунен календар – петък – 04.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес е добре е да се наблегне на плодове и зеленчуци

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. 

Добре е да се наблегне на плодове (ябълки, дати, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Могат да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци.

Може и чаша вино. Друг алкохол трябва да се избягва както и предния ден. Неговото негативно влияние върху организма се проявява сега максимално.

Днешното предложение:

САЛАТА С ПУШЕНА СКУМРИЯ

Продукти: 1 пушена скумрия, 300-400 г спанак (или маруля), 1 връзка пресен лук, 100 г орехови ядки

За дресинга: 100 г синьо сирене, 2 с. л. зехтин, 100 г майонеза, 100 г заквасена сметана, 100 г кисело мляко, 2-3 с. л. сок от лимон, 1 скилидка чесън

Приготвяне: Спанакът се нарязва на ивички и се поставя в чиния. Лукът се нарязва на дребно и се прибавя към спанака. Ореховите ядки се нарязват и се запичат в тиган.

За дресинга синьото сирене се намачква в купа, добавя се зехтинът и се разбива на кремообразна смес. Прибавят се майонезата, сметаната и киселото мляко и накрая лимоновия сок. Чесънът се накълцва на дребно и се прибавя в купата.

Пушената риба се обелва, обезкостява се, накълцва се на парчета и се нарежда върху спанакът и лукът в чинията. Отгоре се полива с получения дресинг и се поръсва със запечените орехи.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети