Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 05.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 05.07.19

Хранене по лунен календар – петък – 05.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Правилното хранене в 4-тия лунен ден е термично обработени зеленчуци, задушени или печени; салати, ястия от обичайните продукти.

В допълнение, чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Днешното предложение:

РАТАТУЙ

Вкусно лятно ястие (от фреската кухня). Тайната на неговия вкус се крие в предварителната подготовка на зеленчуците, преди да сложите тавичката във фурната. Ако нямате достатъчно време обаче, може да пропуснете предварителната термична обработка. Само подредете зеленчуците в тавичката, овкусете и запечете. Препоръчва се тиквичките и чушките да са различни видове.

Продукти:

1-2 патладжана (според големината)

2 тиквички

5 домата

1 скилидка чесън

3 супени лъжици зехтин

магданоз

сол, пипер на вкус

За сместа:

4 домати

1 лук

1-2 чушки

1 супени лъжици зехтин

0,5 ч.л. захар

сол, пипер на вкус

Патладжанът, тиквичките и доматите нарязани на кръгчета. Шайбите с патладжан се поръсват със сол. Оставете ги да се отцедят, измийте и подсушете. Изпържете ги до златиста коричка.

Пригответе сместа: Нарежете на ситно лука, чушките, обелете ципата на доматите и нарежете на кубчета. Лукът с малко сол се запържва до омекване, добавят се чушките и домати. Прибавете сол, пипер, захар, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън за около 15 минути.

Поставете половината от подготвената смес на дъното на тавичката, а върху нея – разстелете кръгчетата от зеленчуци, като ги редувате. Смачкайте чесъна и нарежете магданоз, поръсете зеленчуците, сол, поръсете с масло. Покрийте формата с алуминиево фолио и печете на 200 градуса до готовност (за около 30 мин.). Махнете фолиото и запечете за още 5 минути (по ваш избор може да поръсите с настърган кашкавал).  Сервира се с останалата смес.

ІІ вариант

Преди да наредите зеленчуците, може да сложите цялата смес, а при сервирането да полеете със сметана, за да омекотите вкуса и да балансирате киселинността на зеленчуците.

Консумацията върви с чаша розе.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати