Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 06.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 06.08.2021

Хранене по лунен календар – петък – 06.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви тестени печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата повече зеленчуци и плодове. Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг едри гъби (печурки), 100 г масло, 2 глави лук, 3-4 домата, 100 г сирене, 3 яйца, 1 ч .ч. прясно мляко, черен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите се почистват и измиват, пънчетата се отрязват.

Лукът и пънчетата се задушават в половината масло с малко вода и щипка сол. След като омекнат, се свалят от огъня и се разбъркват с нарязаните на дребно домати, 1 твърдо сварено яйце, натрошено сирене, черен пипер и сол.

Гъбите се напълват с тази смес и се нареждат в намазнена тавичка, като отстрани се долива малко гореща вода и ястието се пече 5 минути в умерена фурна. След това гъбите се поръсват с останалото масло и се пекат още 5 минути. Накрая се заливат с разбитите яйца с прясното мляко и се допичат, докато заливката се стегне.

Полезно: При лош дъх в устата, след добро почистване се препоръчва жабурене със запарка от джоджен: 2 ч. л. пресен и нарязан джоджен в 1 ч. ч. вряла вода се кисне до охлаждане, след което се прибавят 20 капки оцет. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.