Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 06.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 06.08.2021

Хранене по лунен календар – петък – 06.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви тестени печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата повече зеленчуци и плодове. Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг едри гъби (печурки), 100 г масло, 2 глави лук, 3-4 домата, 100 г сирене, 3 яйца, 1 ч .ч. прясно мляко, черен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите се почистват и измиват, пънчетата се отрязват.

Лукът и пънчетата се задушават в половината масло с малко вода и щипка сол. След като омекнат, се свалят от огъня и се разбъркват с нарязаните на дребно домати, 1 твърдо сварено яйце, натрошено сирене, черен пипер и сол.

Гъбите се напълват с тази смес и се нареждат в намазнена тавичка, като отстрани се долива малко гореща вода и ястието се пече 5 минути в умерена фурна. След това гъбите се поръсват с останалото масло и се пекат още 5 минути. Накрая се заливат с разбитите яйца с прясното мляко и се допичат, докато заливката се стегне.

Полезно: При лош дъх в устата, след добро почистване се препоръчва жабурене със запарка от джоджен: 2 ч. л. пресен и нарязан джоджен в 1 ч. ч. вряла вода се кисне до охлаждане, след което се прибавят 20 капки оцет. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети