Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 06.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 06.09.19

Хранене по лунен календар – петък – 06.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове

До 15:00 ч в 7 лунен ден е добре да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци. Да се наблегне на плодове (ябълки, фурми, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

8 лунен ден, който започва от 15:00 ч. е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

Днешното предложение за вечеря:

МУСАКА ОТ КАРФИОЛ С ТИКВИЧКИ

Продукти: 700 г карфиол, 1-2 малки тиквички, 2 глави лук, ½ ч.ч. ориз, 4 домата, ½ ч.ч. олио, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5-6 с.л. настърган кашкавал, 2 с.л. счукан сухар, магданоз, копър, черен пипер, сол.

Приготвяне: Карфиолът се накъсва на цветчета и се вари 10 минути в около 2 чаши подсолена вода. Изважда се и се отцежда. Ситно нарязаният лук се запържва в половината олио. Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен. След това се добавят тиквичките, нарязани на дребни кубчета и сол на вкус.

Дъното на намазана с олио тавичка се покрива с карфиола. Върху него се разстила оризовата смес, а най-отгоре се нареждат нарязаните на филийки домати, които се поръсват със сол и черен пипер и се заливат с станалото олио. Долива се с отварата от варенето на карфиола и мусаката се пече в загрята фурна около половин час.

След това се поръсва със сухара, ситно нарязаните копър и магданоз и се залива с разбитите яйца с киселото мляко и се пече още 10 минути. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се допича.

СОЛЕНКИ С КАШКАВАЛ

Продукти: 100 г масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 250 г брашно, 3 яйца, 200 г кашкавал, сол

Приготвяне: Млякото се слага на огъня заедно с маслото и солта. Когато маслото се стопи и сместа заври, наведнъж се изсипва брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от съда. Сваля се от огъня и се оставя да поизстине. След това едно по едно се прибавят яйцата. Накрая се слага настърганият на ситно ренде кашкавал.

С мокри ръце от тестото се правят малки топчета и се нареждат на разстояние в намазана с масло тава. Соленките се пекат в умерена фурна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.