Хранене по лунен календар – петък – 06.09.19
Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове
До 15:00 ч в 7 лунен ден е добре да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – риба, миди, калмари, скариди, раци. Да се наблегне на плодове (ябълки, фурми, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.
8 лунен ден, който започва от 15:00 ч. е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.
Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша, леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.
Днешното предложение за вечеря:
МУСАКА ОТ КАРФИОЛ С ТИКВИЧКИ
Продукти: 700 г карфиол, 1-2 малки тиквички, 2 глави лук, ½ ч.ч. ориз, 4 домата, ½ ч.ч. олио, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5-6 с.л. настърган кашкавал, 2 с.л. счукан сухар, магданоз, копър, черен пипер, сол.
Приготвяне: Карфиолът се накъсва на цветчета и се вари 10 минути в около 2 чаши подсолена вода. Изважда се и се отцежда. Ситно нарязаният лук се запържва в половината олио. Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен. След това се добавят тиквичките, нарязани на дребни кубчета и сол на вкус.
Дъното на намазана с олио тавичка се покрива с карфиола. Върху него се разстила оризовата смес, а най-отгоре се нареждат нарязаните на филийки домати, които се поръсват със сол и черен пипер и се заливат с станалото олио. Долива се с отварата от варенето на карфиола и мусаката се пече в загрята фурна около половин час.
След това се поръсва със сухара, ситно нарязаните копър и магданоз и се залива с разбитите яйца с киселото мляко и се пече още 10 минути. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се допича.
СОЛЕНКИ С КАШКАВАЛ
Продукти: 100 г масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 250 г брашно, 3 яйца, 200 г кашкавал, сол
Приготвяне: Млякото се слага на огъня заедно с маслото и солта. Когато маслото се стопи и сместа заври, наведнъж се изсипва брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от съда. Сваля се от огъня и се оставя да поизстине. След това едно по едно се прибавят яйцата. Накрая се слага настърганият на ситно ренде кашкавал.
С мокри ръце от тестото се правят малки топчета и се нареждат на разстояние в намазана с масло тава. Соленките се пекат в умерена фурна.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--060919/
Коментари (0)
Добави коментар