Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 07.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 07.05.2021

Хранене по лунен календар – петък – 07.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре за гладуване

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите.

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

 

Днешното предложение:

СИРЕНЕ С ПРАЗ

Продукти: 300 г сирене, 3-4 стръка праз, 2-3 домата, 1 люта чушка (по желание), 4-5 с. л. олио, 3 яйца, бучка краве масло, черен пипер, сол.

Приготвяне: Почистеният праз се нарязва на кръгчета и леко се посолява. Нареждате го в тавичка и сипвате олиото и малко вода. Слагате го да омекне в загрята фурна, след което го покривате с кръгчета домати, отгоре натрошено сирене. Лека запичате.

Ястието се залива със смес от разбитите яйца и разтопеното краве масло, лютата чушка. Запичате отново. След изваждането се поръсва с черен пипер и се поднася топло.

 

Любопитно: Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати