Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 08.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 08.10.2021

Хранене по лунен календар – петък – 08.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва месото да е от „бързи“ животни - например агнешко, пилешко, а бавните“- говеждо, свинско е най-добре да се избягват.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – кориандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки. От алкохола е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

 

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНО ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ

Продукти: пиле, лук, 1 к.ч. бяло вино, гъби, брашно, бекон, черен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: Пилето се измива добре и се задушава в горещо масло, посолява се. Маха се от маслото и в него се слага лукът, нарязан на дребно, ръси се с брашното и се задушава. Като стане златисто, слага се бялото вино, връща се пилето обратно, ръси се черен пипер и се залива с хладка вода. Вари се със захлупен капак.

Свареното пиле се поднася с отделно сварени гъби и задушен и нарязан на дребно бекон.

 

Полезни съвети: В сезона на настинките много хора получават диария. При нея организмът губи много течности и минерали. Да се компенсират помага супа от картофи и моркови. Обелват се няколко картофа и моркова и се сваряват до омекване. Пасират се и супата се посолява на вкус.

При диария – една супена лъжица брашно се размесва с малко вода и се изяжда. Диарията трябва да спре веднага.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети