Хранене по лунен календар – петък – 08.11.19
Ще бъде полезно да включите в менюто си плодове и зеленчуци, ядки и семена, морски дарове, различни горски плодове
В днешното меню комбинацията от храни, които са източници на белтъчини и въглехидрати е най-важна за нашето тяло. Всички други диетични съставки в този период се подбират индивидуално, въз основа на вашите гастрономически предпочитания. Ще бъде полезно да включите в менюто плодове и зеленчуци, ядки и семена, морски дарове, различни горски плодове.
За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Нека има повече плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.
Алкохол : разрешен.
Днешното предложение:
ВАЙСБРАТЕН
Продукти: 800-900 г свинско филе, 70 г краве масло или олио, 2 лимона, черен пипер и сол на вкус.
Приготвяне: Месото се измива, посолява се със сол черен пипер, покрива се с обелени лимонови резенчета и се обвива във фолио, намазано с масло.
Пече се на силна фурна, предварително загрята.
Реже се на порции и се поднася с ориз, макарони, салата и горчица.
ТОРТА С ШОКОЛАД
Продукти: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 с.л. какао, 1 ч.л. сода, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. смлени или счукани орехови ядки – тестото трябва да е с гъстота за кейк.
За крема: 125 г краве масло, 1 ч.ч. пудра захар, 1 яйце, 1 ванилия, 3 с.л. прясно мляко и всичко се разбива добре.
Приготвяне: Смесват се всички съставки. Тестото се пече в подходяща тавичка, намазана с олио около 30 минути при 200 градуса.
Полученият блат се намазва с приготвения крем. Тортата се покрива с настърган шоколад и се оставя в хладилника.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--081119/
Коментари (0)
Добави коментар