Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 09.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 09.04.2021

Хранене по лунен календар – петък – 09.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи, но да не се преяжда и да се избягва алкохолът.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. 

Въпреки че днес е относително добър ден за хапване, тялото определено няма нужда от допълнително натоварване. Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат картофи и цитрусови плодове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има храната съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

 

Днешното предложение:

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ЛИМОНОВ СОС

Продукти: 6 парчета пилешки гърди (без кожата и костите), 2 яйца, 3 с.л. горчица, 1 ч.ч. пилешки бульон, 2 с.л. лимонов сок, 1 лимон, магданоз, счукан сухар (галета), сол, олио за пържене.                        

Приготвяне:  Разбиват се добре яйцата с горчицата. Пилешките гърди се потапят в сместа, овалват се в сухара, смесен със сол на вкус и се пържат в сгорещената мазнина до златисто-кафяво. Изваждат се и се нареждат в чиния. Оставят се на топло.

Пилешкият бульон се слага на огъня заедно с лимоновия сок и щипка сол. Щом кипне, в него се добавят лимонът, нарязан на тънки резенчета и ситно нарязаният магданоз. Сосът се оставя да престои 10 минути. Пилешките гърди се сервират топли, залети с лимоновия сок.

 

Любопитно: Пилешкото месо е идеално за хора, които водят активен начин на живот и спортуват. Това е ценен продукт с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини. Пилешкото месо може да се консумира в много по-големи количества от всяко друго месо, тъй като се счита за диетично. Бялото пилешко месо съдържа малко холестерол и по-малко калории от други видове месо.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати