Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 09.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 09.07.2021

Хранене по лунен календар – петък – 09.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунния месец (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде чрез пресни сезонни плодове и зеленчуци. Препоръчват се още тестени, млечни и зърнени продукти.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата съвсем малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

От друга страна, Луната е в знак Рак и имаме нужда от въглехидрати. Може да се поглезите с някакъв по-лек сладкиш.

 

Днешното предложение:

СЛАДКИШ С ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ

Продукти: 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ½ ч.ч. захар, 3 яйца, 500 г краве масло, 3 ч.ч. брашно, 1 кг пресни плодове ( ябълки, дюли, кайсии, праскови), 1 шишенце амонячна сода или 1 ½ ч.л. бакпулвер, 1 с.л. ром или коняк.

Приготвяне: Плодовете се почистват и настъргват на ренде.

Киселото мляко се разбива със захарта, след което последователно и при непрекъснато разбиване се прибавят жълтъците (един по един), брашното, маслото, плодовете, набухвателят, ромът и накрая при леко разбъркване разбитите на сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия) и се пече в умерена фурна.

Изпечения сладкиш се поръсва с пудра захар.

 

Любопитно: Имайте предвид, че постната храна не винаги е диетична. Например зърнените храни са с високо съдържание на въглехидрати, а ядките са с високо съдържание на мазнини. Ето защо, ако искате да отслабнете, тогава се консултирайте със специалист. Същото важи и за напитките. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати