Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 09.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 09.08.19

Хранене по лунен календар – петък – 09.08.19 - Tribune.bg

Днес продължаваме с цветната диета (mono) – хранене по цветове за всеки ден от седмицата. Основният принцип е, че всеки ден трябва да се консумират продукти само от един цвят. Повече подробности може да прочетете в отделна статия за Цветното хранене.

Ден пети – петък – виолетов цвят:

Списъкът с виолетови продукти е следният: патладжан (сини домати), червено зеле, синьо грозде, балкански сливи, касис, къпина, лилав босилек, естрагон.

Напитки: компот от боровинки или сини сливи, гроздов сок.

Съвет: патладжаните не трябва да се пържат - гответе ги на пара или на скара.

Лилавите продукти засилват имунитета, полезни са за ткръвообръщението, благоприятно се отразяват на бъбреците и пикочният мехур, помагат при колики, съдържат антиоксиданти.

Виолетовият цвят е тясно свързан с нашата интуиция и духовност. Продуктите с виолетов цвят усилват и поддържат работата на нервната система и са важни за психическото здраве.

Виолетовият цвят е спокоен цвят, цвят на нощното време и помага за разпускане на организма преди сън. Свързан е с дихателната система, подобрява подаването на кислород. Продуктите с виолетов цвят съдържат витамин С и компоненти подобряващи кръвоносните процеси. Действат добре при лошо храносмилане.

Ако в менюто ви липсват достатъчно виолетови продукти, постоянно ще се чувствате изтощени. Това е най-лечебният цвят за нервните и психически заболявания. Помага също при болки в гърлото, снижава температурата, облекчава спазмите, главоболието, зъбобола. Може да се използват като противовъзпалително средство.

От предложените продукти трябва да изберете 2-3 продукта и да ги използвате през целия ден, но без да преяждате. Трябва да се храните на малки порции 4-5 пъти на ден.

Пийте повече вода. Избягвайте газираните напитки и алкохол.

Сутринта трябва да започнете с чаша топла вода, преди лягане процедурата трябва да се повтори.

Последното хранене трябва да бъде не по-късно от 2 часа преди лягане.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети