Хранене по лунен календар – петък – 10.01.20
Днес сме под влияние на 16 лунен ден до 17:00 ч.
Храненето трябва да е умерено, не преяждайте. Препоръчително е да изключите месната храна (особено домашни птици) и гъбите. Яжте риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти, брашно. По бобовите продукти е по-добре да не се увличате.
След 17:00 ч. сме под влияние на 17 лунен ден
Чудесно време за хапване! Можете да приготвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди.
Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.
Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.
Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!
Днешното предложение:
СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ ПО УНГАРСКИ
Продукти: 1 кг. пържоли, 150 г. лук, 50 г. бяло вино, черен пипер, лютив червен пипер, сол, 40 г. брашно, 150 г. мас, 150 г. сланина, картофи, 200 г. бял сос.
Бял сос – В малко олио запържете 2 равни с.л. брашно, после добавете около 500 мл. вода или бульон (зеленчуков, пилешки или друг). Варете сместа на слаб огън до сгъстяване (необходими са 10-ина минути). Този бял сос е основен сос, който се използва за много ястия.
Приготвяне: Пържолите се посоляват, овалват се в брашно и се пържат заедно със сланината, нарязана на кубчета. Изваждат се и се поръсват с черен пипер.
В същата мазнина се запържва лукът, прибавя се червения пипер, виното и сосът. Сместа ври около 5 минути. След това със соса се поливат пържолите.
Поднася се с картофено пюре.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--100120/
Коментари (0)
Добави коментар