Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 10.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 10.09.2021

Хранене по лунен календар – петък – 10.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Следователно можете да се ръководите от инстинкта и към това, към което сте привлечени. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!

Днес можете спокойно да си позволите почти всичко, всяка храна - изживейте истински гурме ден, опитайте нови ястия. Можете също така да експериментирате с ястия от различни кухни по света.

Добре е също да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява. Под ударите в пети лунен ден се оказва хранопровода. Ако имате киселини в стомаха или повръщане, това означава, че някъде сте направили грешка, че Луната не ви благоприятства днес.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА ФРИКАСЕ

Продукти: 300 г месо, 15 г масло или олио, 20 г брашно, 1/2 яйце, 20 мл вода за кюфтетата, половин малка глава лук, магданоз, чубрица, 20 г хляб, черен пипер, сол.

За соса фрикасе: 50 гр. краве масло, 2 с. л. брашно, 100 мл. студено прясно мляко, 1 щипка смляно индийско орехче, 1 ч. л. лимонов сок

Приготвяне: Към смляното месо се прибавят накиснатият и изстискан хляб, настърганият лук, нарязания магданоз, чубрицата и половин яйце. Омесва се и се оформят кюфтетата.

Соса - В дълбок тиган се слагат брашното, индийското орехче и кравето масло. Запържва се за кратко, като непрекъснато се бърка. На тънка струя се добавя студеното прясно мляко. (иначе ще стане на бучки). Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая се подправя с лимоновия сок, разбърква се и се отстранява от котлона.

Пускат се предварително опържените кюфтета. После фрикасето се залива тук там с мазнина, в която е сложена щипка червен пипер. Поднася се топло. Фрикасето може да се приготви и с кисело мляко (40г ).

Полезни съвети: При киселини – 1 чаена лъжичка плод от хвойна се залива с чаша гореща вода и се запарва 10 минути. Прецежда се и се пие след хранене.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати