Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 10.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 10.12.2021

Хранене по лунен календар – петък – 10.12.2021 - Tribune.bg

По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

До обяд избягвайте мляко и млечни продукти.

В храненето на 7-ми лунен ден (след 12:54ч) наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат слънчогледови семки (живата храна на деня).

Полезни са сгряващите напитки като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черният чай по-добре се откажете.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Изобщо употребата на месо в този ден „натоварва” организма, тъй като през него преминава мощен поток от лунна енергия.

Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохола още трябва да се избягва както и предния ден.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНА ТИКВА

Продукти: 1 кг тиква, пудра захар, орехови ядки

Приготвяне: Тиквата се обелва, нарязва се на правилни парчета, които се нареждат плътно едно до друго в плитка, широка тенджера. Помежду им се поръсват счукани орехи. Налива се малко ода, тиквата се притиска с чинийка и се вари на тих огън, докато омекне и водата се изпари.

След като поизстине, тиквата се обръща в голяма чиния, така че да запази формата на торта. Поръсва се обилно с пудра захар и смлени орехи и се поднася студена.

„Хлябът съдържа в себе си всички хранителни материали. Човек може прекрасно да живее само с хляб, плодове и вода. Важното е да се дъвче много добре и да се яде с любов, благодарност и разположение. Хората направо се осакатяват, като си угаждат в яденето и като набързо се нагълтат без да дъвчат. Да ядат не знаят, да спят не знаят, да дишат не знаят, а искат да са здрави.“

Учителят Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети