Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 11 март 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 11 март 2022

Хранене по лунен календар – петък – 11 март 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време е по-важна компанията, с която се храните, отколкото самата храна. Благоприятно е за семейни събирания.

Този лунен ден е неблагоприятен за диети. Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

СВИНСКИ РЕБРА В ГЮВЕЧЕ

Продукти: 1 кг свински ребра, 1 кг картофи, 2 глави кромид лук, 50 г сухи гъби (или 200 г пресни), 100 г сланина, 3-4 домата (може и консерва), чубрица, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Преди да се приготви ястието, глинения съд се потапя във вода за половин час. След като се извади от водата, дъното се намазва със сланина, покрива се с половината ситно нарязан лук, картофите, нарязани на кубчета и се посолява.

Картофите се покриват със свинските ребра, предварително поръсени с черния пипер, а върху тях се посипват нарязаните на ивички гъби (сушените предварително накиснато във вода).

Поръсва се чубрицата, покриват се с нарязаните домати и останалия лук, отгоре тънки резенчета сланина. Сипва се ½ чаша гореща вода. Съдът се захлупва добре, поставя се във фурната и се загрява постепенно.

След като заври ястието, се вари още ½-1 час. Ястието може да се приготви и в друг съд, но трябва да се прибави малко повече вода. 

„Добрият готвач е като магьосница, която раздава щастие.“

Елза Скиапарели

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети