Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 11.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 11.02.2022

Хранене по лунен календар – петък – 11.02.2022 - Tribune.bg

12 лунен ден (след 12:49ч) не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня). 

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни, от меса, всякаква риба и яйца. 

Можете да предприемете сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги пресни зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре.  Полезни са млечните мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини.

Днес е препоръчително да пиете колкото се може повече течности: вода, минерална вода, пресни сокове, компоти, чай. Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

ТОРТА БЕЗ ЯЙЦА

Продукти: 250 г мед, 250 г вода, 250 г орехови ядки, 250 г захар, 200 г мармалад, 500-600 г брашно, 1 чашка кафе в течно състояние, 1 ч. л. сода бикарбонат, карамфил, какао.

Приготвяне: Водата, медът и захарта се стопяват на огъня. Сваля се от огъня, като поизстине, слагат се пресятото брашно, смлените орехови ядки и содата. Сипват се кафето, счуканият карамфил и какаото.

Пече се, покрита с хартия. Опечена, хладка се маха от хартията. Разрязана на две се напоява леко със сироп от сладко. Маже се отвътре и отвън с мармалад.

Гарнира се с половинки орехи, а в средата се прави цвете от сладко от кайсия, а листо и дръжка от смокиново сладко. 

Доброто настроение осигурява добро храносмилане

„Можете да ядете едно и също ястие със съвсем различни резултати в зависимост от настроението си. Идеално комбинираната храна, консумирана в депресивно състояние, вероятно ще започне да се разлага в стомаха ви. В същото време един чревоугоднически пир може да не ви се отрази зле, ако мислите ви са позитивни, компанията ви е приятна и настроението ви е добро. Така че помислете за своето настроение, когато се храните и бъдете щастливи.” 

Стийв Майеровиц, автор на „Разделно хранене”


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети