Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 12.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 12.03.2021

Хранене по лунен календар – петък – 12.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунния месец (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъдат пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

За тези, които все пак предпочитат да хапнат нещо е:

 

Днешното предложение:

РИБЕНО РУЛО С ТИКВА

Продукти: 250 г тиква, 4 яйца, 1/2 чаена чаша настъргано сирене, 60 г масло, 1 водна чаша прясно мляко, 1/3 водна чаша брашно, настъргано индийско орехче, сол.

За пълнежа: 500 г филе от бяла риба, 1 с.л. майонеза, 1 с.л. сметана, 1 с.л. лимонов сок, ситно нарязан пресен девесил, сол.

Приготвяне: Тиквата се обелва и задушава в малко вода, докато омекне напълно, след което се претрива на пюре (около 1 чаена чаша).

Приготвя се пълнежът. Рибеното филе се пуска във вряща подсолена вода и се вари до омекване, след което се изважда, отцежда се добре и се смачква с вилица. Смесва се с майонезата, сметаната, лимоновия сок и девесила.

Брашното се запържва в маслото, разрежда се с млякото и сместа се бърка на силен огън, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се прибавят тиквеното пюре, жълтъците, сиренето, индийското орехче. Накрая се слагат и белтъците, разбити на гъст сняг. Сместа се разбърква внимателно и се изсипва в намазана с масло правоъгълна тавичка.

Пече се на силна фурна 10-12 минути, докато бухне и се зачерви.

След това се обръща върху чиста кърпа и веднага се намазва с пълнежа. С помощта на кърпата се навива на руло.

Нарязва се на филийки и се поднася топло.

 

Любопитно: Родината на тиквата е Мексико. В тази страна археолозите са открили тиквени семки на възраст 7000 години. След откриването на Америка тиквата бързо се разпространява в цяла Европа, тъй като лесно се адаптира към местния климат. Нищо чудно, че в приказката „Пепеляшка“ от Шарл Перо феята превръща тиквата в карета: тиквата е била популярна храна сред бедните и е била достъпна във всеки дом.                                                                                                                                                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.