Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 12.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 12.06.20

Снимка:

В 21 лунен ден може да се хапне по-стабилно.  Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират „живи“ храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар.

Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома.  Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с мазни храни (свинска мас, свинско месо и др.). Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.

Живите храни на деня – Магданоз, Спанак, Целина

Още в древна Елада са приписвали на магданоза чудодейна сила – смятали го като символ на веселбата и любовта. Нормализира кръвната захар, регулира дейността на щитовидната жлеза, подпомага работата на надбъбречните жлези, укрепва костите, голямото количество селен, който се съдържа в него предотвратява рака.

Спанакът е класиран сред 5-те най-полезни продукти.

Яжте целина и ще бъдете стройни като сърна, сексапилни като секссимвол, пълни с витамини като торба с бижута, зрението ще се подобри, либидото ще се увеличи.

Най-подходящата салата на деня:

Продукти: 200 г спанак, 3-4 стръка зелен лук, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 2-3 с.л. зехтин, 1/2 с.л. лимонов сок, 2-3 твърдо сварени яйца, магданоз, целина, сол, черен пипер, маслини.

Приготвяне: Киселото мляко се разбива добре със зехтина и лимоновия сок. Добавят се ситно нарязаните яйца (една част), магданоз и целина.

Сместа се посолява и се поръсва с черен пипер на вкус.

Почистеният и измит спанак се нарязва на ивички и се слага в салатиера.

Зеленият лук също се нарязва и се прибавя към спанака. Разбърква се добре и се поливат с приготвената заливка.

Салатата се размесва и украсява с кръгчета от твърдо сварените яйца и маслини.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още