Хранене по лунен календар – петък – 12.07.19
До 17:00 ч продължава 10 лунен ден и почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто. Необходимо е да не се преяжда. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха.
Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии са много полезни.
След 17:00 ч започва 11 лунен ден (който продължава до 18:00 ч. на другия ден) и в него може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. С оглед на това, че в даденият период се повишава лесно емоционалната нестабилност и излишък от енергия, много е важно да се отдели внимание на собственото заземяване. Затова се препоръчва да се яде месо (от всякакъв вид), още по-желателно е да се приготви на открит огън.
Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.
В диетата за 11 лунен ден е добре да се придържате към простото правило: сутринта – укрепващи продукти, на обед – заземяващи, а вечер – успокояващи.
Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Може да е малко, но сега е препоръчително да се яде месо.
На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.
Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.
Днешното предложение:
ТЕЛЕШКА КАПАМА
Продукти: 600-700 г. телешко месо, 6 глави лук, 2 глави чесън, 1 с.л. доматено пюре, 4 с.л. краве масло (или олио), 1 ч. л. червен пипер, 10-12 зърна черен пипер, 2-3 дафинови листа, , 2 с.л. нарязан магданоз, сол.
Приготвяне: В тенджерата слагаме нарязаното на парчета месо, нарязаният на тънки филийки лук, скилидки чесън (само обелени), размитото с 2 кафени чаши топла вода доматено пюре, разтопеното краве масло (или олио), червения пипер, черния пипер, дафиновия лист, нарязаният магданоз. Посоляваме на вкус, наливаме 2 чаени чаши топла вода, замазваме капака с тесто и на тих огън задушаваме, докато ястието остане само на мазнина. Може да се сложи в голямо гювече и във фурната.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--120719/
Коментари (0)
Добави коментар