Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 12.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 12.07.19

Хранене по лунен календар – петък – 12.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:00 ч продължава 10 лунен ден и почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто. Необходимо е да не се преяжда. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха. 

Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии са много полезни.

След 17:00 ч започва 11 лунен ден (който продължава до 18:00 ч. на другия ден) и в него може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. С оглед на това, че в даденият период се повишава лесно емоционалната нестабилност и излишък от енергия, много е важно да се отдели внимание на собственото заземяване. Затова се препоръчва да се яде месо (от всякакъв вид), още по-желателно е да се приготви на открит огън.

Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифличка, шоколад и мед.

В диетата за 11 лунен ден е добре да се придържате към простото правило: сутринта – укрепващи продукти, на обед – заземяващи, а вечер – успокояващи.

Не трябва да се гладува, нито да се придържате към строга вегетарианска диета. Може да е малко, но сега е препоръчително да се яде месо.

На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКА КАПАМА

Продукти: 600-700 г. телешко месо, 6 глави лук, 2 глави чесън, 1 с.л. доматено пюре, 4 с.л. краве масло (или олио), 1 ч. л. червен пипер, 10-12 зърна черен пипер, 2-3 дафинови листа, , 2 с.л. нарязан магданоз, сол.

Приготвяне: В тенджерата слагаме нарязаното на парчета месо, нарязаният на тънки филийки лук, скилидки чесън (само обелени), размитото с 2 кафени чаши топла вода доматено пюре, разтопеното краве масло (или олио), червения пипер, черния пипер, дафиновия лист, нарязаният магданоз. Посоляваме на вкус, наливаме 2 чаени чаши топла вода, замазваме капака с тесто и на тих огън задушаваме, докато ястието остане само на мазнина. Може да се сложи в голямо гювече и във фурната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети