Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 13.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 13.03.20

Хранене по лунен календар – петък – 13.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

 

За тези, които не спазват пости

І вариант – по лунен календар

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравият човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателни хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНО ПИЛЕ С ГЪБИ

Продукти: 800 г пиле, 200 мл бяло вино, 50 мл олио, 30 г краве масло, 3-4 домата, 100 г печурки, 15 маслини, 5 г червен пипер, 10-12 зърна черен пипер, магданоз, сол.      

Приготвяне: Измитото пиле се задушава в олиото и малко вода до зачервяване. Изважда се, посолява се и се поръсва с черен пипер. В същата мазнина се задушават последователно обелените и ситно нарязани домати и гъбите, нарязани на кръгчета. Като омекнат се прибавя червения пипер, виното, маслините и задушеното пиле. Посолява се и се доварява ястието на слаб огън. Поръсва се с нарязания магданоз и се добавя маслото.

 

ІІ вариант – Цветна диета

Днес се консумират продукти с виолетов цвят. Такива продукти са: патладжан (сини домати), червено зеле, синьо грозде, балкански сливи, касис, къпина, лилав босилек, естрагон. Патладжаните се готвят само на пара или на скара. Напитки: компот от боровинки или сини сливи, гроздов сок.

Виолетовите продукти засилват имунитета, полезни са за кръвообръщението, благоприятно се отразяват на бъбреците и пикочния мехур, помагат при колики, съдържат антиоксиданти. Виолетовият цвят е тясно свързан с нашата интуиция и духовност. Продуктите с виолетов цвят усилват и поддържат работата на нервната система и са важни за психическото здраве.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети