Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 13.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 13.08.2021

Хранене по лунен календар – петък – 13.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Днешното предложение:

СУФЛЕ ОТ КАРТОФИ И КАШКАВАЛ

Продукти: 150 г (два големи) картофа, 50 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 1 яйце, 15 г масло, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Обелените картофи се варят с малко вода, после се прекарват през преса. Прибавя се млякото, жълтъка и настъргания кашкавал (от който се оставя за отгоре), белтък на сняг, черния пипер, нарязания на дребно магданоз, солта.

Сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд, поръсва се с останалия кашкавал и се пече на силна фурна. Суфлето се поднася веднага.

Полезно: водата, в която са варени картофите, е богата на калий, фосфор, магнезий, калций, желязо и витамини. Ако с нея се измие кожата на лицето, тя става свежа и мека.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати