Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 13.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 13.09.19

Снимка:

Днес сме под влияние на 14 лунен ден

Ако с приближаването на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то напълно преминете на вегетарианска храна или гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана. Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

Днешното предложение:

РАГУ ОТ ЗЕЛЕВИ ЛИСТА

Продукти: 1 малка зелка, 2-3 ситно нарязани глави лук, 3/4 ч.ч. олио, 3/4 ч.ч. ориз, 2 твърдо сварени яйца, 1 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал, 4 сурови яйца, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Зелката се слага във вряща подсолена вода и се вари, докато омекне. Листата се отделят внимателно, отцеждат се и се премахват по-грубите части. Нарязаният лук се запържва в мазнината. Прибавя се оризът и също се запържва. След като се свали от огъня, се добавят ситно нарязаните сварени яйца, сиренето, магданоз, черен пипер, сол и се разбърква всичко.

В тавичка намазана с олио се нареждат последователно ред зелеви листа, ред смес и т.н. Най-горният пласт трябва да е от зеле. Заливате с 2 ч.ч. гореща вода и се пече в умерена фурна. Когато е почти готово, се залива с разбитите яйца, към които може да се добави малко настъргано сирене или кашкавал и се допича.

 

ПЛОДОВО ПАРФЕ

Продукти: За блата – 2 яйца, 2 лъжици захар, 2 лъжици разтопен маргарин, 5 лъжици смлени орехи, 2 лъжици какао.

За крема – 2 чаши нарязани плодове, 1 кофичка сметана, захар на вкус, 1 лъжица желатин.

Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта, прибавете постепенно останалите продукти. Изсипете тестото в намазана с масло правоъгълна тава. Изпечете в умерена фурна. Смесете плодовете с разбитата и подсладена на вкус сметана, в която сте разбъркали разтопения в малко вода желатин. Разстелете равномерно върху блата. Нарежете на пастички и украсете със сметана и парченца плод.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив