Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 13.11.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 13.11.20

Хранене по лунен календар – петък – 13.11.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е по-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. Днес е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си.

Според лунния календар в края на четвъртия лунен цикъл (преди новолуние) се препоръчва да се извършват процедури за прочистване на тялото, а първата стъпка към това е пълен отказ от храна или поне минимална консумация. 

Така че, ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Но от тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва днес да се откажете.

Също така, не забравяйте, че по всяко време е нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

 

Днешното предложение:

САРМИ С ИЗВАРА

Продукти: 20-24 листа (лозови или зелеви), 1 ч.ч.  ориз, връзка пресен лук, 1/2 ч.ч. олио, 100 г извара, 2 яйца, 1-2 люти чушки (по желание), магданоз, копър, джоджен, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, след това се прибавя оризът и също се задушава няколко минути. Поръсва се със сол, черен и червен пипер, магданоз, копър, джоджен, ситно нарязаните люти чушки.

Изварата се разбива с яйцата и се прибавя към поизстиналия ориз.

Сместа се разпределя върху лозовите (или зелеви) листа и се завиват сарми.

Нареждат се плътно една до друга в плитка тенджера, притискат се с порцеланова чиния, заливат се с вода и се варят на тих огън. Или може да ги наредите, ако предпочитате в тава, да налеете малко вода и да запечете във фурната.

Поднасят се с кисело мляко или приготвен сос от кисело мляко ( запържва се 1 ч.л. червен пипер), сипва се киселото мляко, разрежда се с вода по преценка за гъстотата и се оставя малко да клокне).                                                                                                                                                                                                                                        


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Алаа Е ,това ми се струва,че е голяма безвкусица.
13.11.2020 01:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети