Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 14.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 14.01.2022

Хранене по лунен календар – петък – 14.01.2022 - Tribune.bg

В 12 лунен ден (до 14:13ч) Луната все още оказва негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс.  Може да се гладува. Много е полезно да се използват сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков). Както винаги зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). 

 Ако пък не можете да гладувате, приемайте само лека и здравословна храна.  Млечни мазнини в извара, заквасена сметана и кефир, както и продукти като авокадо и маслини, ще бъдат полезни. Ядките, семената, растителните масла се усвояват добре. Необходимо е да се въздържате от груби храни, меса, всякаква риба и яйца.  Препоръчва се напълно да се избягват алкохолът и никотинът.

На 13-ия лунен ден (след 14:13ч) е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни в диетата си. 

През втората половина на деня може да се консумира риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Днешното предложение:

ПЕЧЕНА РИБА С КАШКАВАЛ

Продукти: 4 големи филета от риба, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. сухо бяло вино, 2/3 ч.ч галета, 1 ч.ч настърган кашкавал, 1 ч.л. горчица, 4 стръка пресен лук, магданоз, девесил, 1 скилидка чесън, 60 г масло, сол                    

Приготвяне: Рибата се посолява и се нарежда в намазана с масло тавичка. Напръсква се с лимоновия сок и виното.

Галетата се смесва с настъргания кашкавал, горчицата, счукания чесън, разтопеното масло, ситно нарязания лук и подправките.

Сместа се разстила равномерно върху рибата.

Ястието се пече около 40 минути в умерена фурна.

 

Любопитно: Хайверът и рибата се смятат за афродизиаци. Ако има някакъв проблем в интереса ви ви към секса, яжте риба и визуализирайте. В Китай на новобрачните двойки даряват две риби с вярването, че те ще им донесат приятно сексуално единение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети