Хранене по лунен календар – петък – 14.02.20
Днес можете да се поглезите с любим десерт, да отидете в ресторант, да организирате романтична вечеря у дома
В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна. Времето е подходящо за празнуване и добро похапване. Единственото условие е да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В менюто трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.
Днес можете да се поглезите с любим десерт, да отидете в ресторант, да организирате романтична вечеря у дома. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.
Храната трябва да е лека, за да не пострада черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.
Днешното предложение:
ЗАДУШЕНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ (френска рецепта)
Продукти: 500 г. месо от бут, 1-2 с.л. свинска мас, 10-15 малки лукчета, 1 глава чесън, 1 ч.ч. червено вино, 1-2 с.л. доматено пюре, 10-12 маслини (без костилките), 1 лимон, черен пипер, горчица, магданоз, брашно, бульон, сол, захар.
Приготвяне: Месото се нарязва на пържоли, които се цепват по периферията, намазват се леко с горчица и няколко капки лимонов сок и се оставят да поотлежат, след което се изпържват бързо от двете страни в загрята мазнина.
След изваждането на пържолите, в мазнината се слагат лукчетата и леко се задушават, заливат се с виното и се кипват.
Прибавят се пържолите заедно с разтвореното в малко бульон доматено пюре и се задушават на тих огън около ½ час, след което се изваждат в затоплена чиния.
Сосът се наръсва с брашното, подправя се на вкус със сол, захар, горчица, лимонов сок и черен пипер, кипва се и се прецежда.
Прибавят се маслините, 1-2 резена от лимон (без семките и кората) и пържолките. При поднасянето към всяка порция се прибавя гарнитура от задушено цветно зеле, пържени картофки, кисели краставички в горчицов сос. Отделно се поднася салата по избор.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--140220/
Коментари (0)
Добави коментар