Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 15.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 15.05.20

Снимка:

Силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от менюто

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от менюто. Наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

 

Днешното предложение:

ГЪБИ С ЧЕРВЕНО ВИНО

Продукти: 1 кг пресни гъби, 5 глави лук, 1 морков, 1 резен целина, 125 г масло, 2-3 скилидки чесън, 1 ч.ч. червено вино, 1 с.л. брашно, магданоз, черен пипер, сол       

Приготвяне: Гъбите и лукът се нарязват на филийки и се посоляват. Морковите се нарязват на кръгчета, целината на дребни кубчета.

На дъното на тенджерата се разтопява част от маслото и се нарежда пласт лук. Върху него се слага пласт моркови, целина и ситно нарязаният чесън. След това се слагат част от гъбите и се поръсват с разтопено масло, черен пипер и магданоз.

Останалите зеленчуци се нареждат в същата последователност.

Ястието се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се задушава на тих огън. Постепенно се прибавя виното.

Брашното се размива в малко студена вода и се изсипва в тенджерата 5 минути преди да снемете ястието от огъня.

Поръсвате с магданоз и черен пипер и заливате с разтопеното масло.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още