Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 15.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 15.11.19

Хранене по лунен календар – петък – 15.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

За вярващите започват Коледните пости, които траят до 24 декември. За тези, които не се съобразяват с тях, продължаваме с храненето по лунния календар

Днес сме под влияние на 19 лунен ден

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравият човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО С ДЮЛИ

Продукти: около 600 г телешко месо, 2-3 дюли, 2 малки глави лук, 100 г масло, 1 с.л. доматено пюре, 1 пълна с.л. брашно, 1 ч.л. захар, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Нарязвате месото на парчета и го запържвате в сгорещено масло. Прибавя се нарязаният лук и се задушава. Слага се и брашното и се запържва. След това се добавя доматеното пюре. Запръжката се бърка, докато стане зърнеста. Добавят се червеният пипер и солта, налива се хладка вода и се оставя да се вари на тих огън.

Дюлите се почистват от мъха, измиват се, махат се семките и се нарязват на резенчета. Прибавят се към полуготовото месо с щипка захар и се варят до омекване (но не много).

Захарта се карамелизира до светлокафяво, разрежда се с малко вода и се прибавя към ястието, което се оставя да ври около 10 минути. Трябва да остане само на мазнина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети