Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 16 септември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 16 септември 2022

Хранене по лунен календар – петък – 16 септември 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягват тестени изделия и сладко.

Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия и храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

ВОЙНИШКА ЧОРБА

Продукти: 1 глава кромид лук, 100 г зрял фасул, 250 г (1 шепа) зелен фасул, 1/8 зелка, 2-3 картофа, 1/2 глава целина, 1 морков, 1-2 корени от магданоз, 2 домата, 1-2 пиперки, 3 супени лъжици растително масло, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, магданоз и сол на вкус.

Приготвяне: зрелият фасул се заливат със 7–8 чаени чаши вода и се вари (без сол), до омекване. След това се прибавят зеленият фасул, нарязан на парчета, картофите, морковите, магданозовите корени и целината, нарязани на кубчета, зелето, нарязано на ивици, и сол.

В мазнината се задушава лукът, нарязан на дребно, оцветява се с червеният пипер и се прибавя в чорбата. Накрая се слагат пиперките и доматите, нарязани на дребно.

Чорбата се вари на тих огън още 10–15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

„Нужно е храната да стои известно време в устата. Това се отнася не само за твърдата храна, но и за течните. Водата, млякото и всички течности да се поемат на глътки, за да може праната, която се намира в тях, да се използва, както трябва. Същото се отнася и за въздуха и светлината.“

Петър Дънов

 *Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети