Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – петък – 16.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – петък – 16.07.2021

Хранене по лунен календар – петък – 16.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Отдавна е забелязано, че тялото ни реагира по различен начин на храната в различни дни от лунния цикъл. За да извлечете максимума от храната, направете диетата си според лунния календар. Храната на нарастващата луна трябва да бъде разнообразна и питателна. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло.

8 лунен ден – ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лечебни билкови отвари и настойки.

Днес е благоприятен ден за отслабване и диети – всяко усилие ще бъде оправдано. Добър ден за вегетарианска диета. Днес зеленчуците под всякаква форма се усвояват перфектно, както и зърнени култури, лека храна. Пълнозърнести сладкиши, зърнени храни, черен хляб са добре приети от организма.

По-добре е да се откажете от месото днес, но рибата и морските дарове са подходящи. Препоръчително е да се следи качеството на храната и срока на годност – днес съществува риск от хранително отравяне. Не се препоръчва консумацията на алкохол и цигари в каквото и да е количество.

Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

 

Днешното предложение:

ЦИПУРА С ДОМАТИ И ГЪБИ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг филе от ципура, 2 с.л. олио, 3-4 глави лук, 2 с.л. брашно, 4-5 домата, 150 г гъби, 6-7 скилидки чесън, магданоз, 1-2 дафинови листа, 15 зърна черен пипер, сол.

Приготвяне: нарежете на филийки лука и запържете с олиото. Поръсете с брашното и разбъркайте.

Добавете доматите, обелени и настъргани на едро ренде и накрая гъбите, нарязани на ивички.

Посолете и изсипете в тава, добавете нарязаната и посолена риба, чесъна и магданоза, нарязани на ситно, дафиновия лист и зърната черен пипер.

Печете така приготвената риба около 30 минути в умерено загрята фурна.

 

Любопитно: Железният канцлер на Германската империя Ото фон Бисмарк обичал да яде риба. Не просто риба, а ... херинга, напоена с оцет и марината от дафинов лист. На всички празници, вечери и тържества той избирал точно това предястие и дори вярвал, че тази риба може да се превърне в новия немски хайвер. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети