Хранене по лунен календар – петък – 16.08.19
Днес сме под влияние на 16 лунен ден
Храненето и днес трябва да е умерено, не преяждайте. Препоръчително е да изключите месната храна (особено домашни птици) и гъбите. Яжте риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти, брашно. По бобовите продукти е по-добре да не се увличате.
Днешното предложение:
ОМЛЕТ С ТИКВИЧКИ
Продукти: 2 средно големи тиквички, 4 яйца,4 с.л. настърган кашкавал, 2 с.л. олио, ½ ч.л. черен пипер, ½ връзка нарязан магданоз, сол на вкус.
Приготвяне: Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета, дебели ½ см, посоляваме ги и ги оставяме половин час да се отцедят. Задушаваме с олиото отцедените тиквички в тенджера с широко дъно. Поръсваме с черния пипер и нарязания магданоз. Когато тиквичките омекнат и порозовеят, изсипваме върху тях сместа от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Без капак и без да бъркаме, държим тенджерата на огъня, докато сместа се втвърди. После с решетъчна лъжица обръщаме омлета и го изпържваме и от другата страна. Разрязваме го на 4 парчета и го поднасяме топъл.
СКУМРИЯ НА ФУРНА
Продукти: 2 скумрии, 2 к.ч олио, връзка магданоз, 1 лимон, сол на вкус
Приготвяне: Рибата се изчиства и измива, посолява се и се напълва в коремната кухина със ситно нарязания магданоз. Слага се в тавичка, полива се с олиото и се пече 20-30 минути в умерена фурна. Поднася се с резенчета лимон и гарнитура от пържени картофи.
МЪРЗЕЛИВА БАНИЦА
Продукти: 1чаша кисело мляко, 1-2 ч.л. сода бикарбонат, 1 пакетче краве масло, 2-3 яйца, 200 г сирене, малко брашно.
Приготвяне: Содата се разтваря в киселото мляко. Разбиват се яйцата, добавят се постепенно и другите продукти. Трябва да стане малко по-гъсто от кексова смес. Сипва се в намазана тавичка с олио и поръсена с брашно. Отгоре се настъргва кашкавал. Пече се не в много силна фурна.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--petak--160819/
Коментари (0)
Добави коментар